Microneedling behandeling in Rotterdam

Microneedling behandeling

Microneedling is een veelgebruikte methode om de huid weer jong en elastisch te krijgen. Wanneer je huid verouderd, zal je merken dat deze wat minder elastisch wordt. Naarmate je huid verouderd, maakt deze minder collageen en elastine aan. Je huid verliest wat aan volume, en er zullen rimpels ontstaan. Microneedling kan helpen om de huid weer jonger en frisser te krijgen.

Wat is een microneedling behandeling?

Maar wat houdt zo’n microneedling behandeling nu precies in? Bij een microneedling behandeling gaan we met zeer kleine naaldjes op een hoog tempo op en neer in de huid. Dit zorgt ervoor dat er een wond helende reactie in gang wordt gezet, en hierdoor zal de huid gedwongen worden om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt er direct voor dat huidveroudering, acne littekens, ongewenste pigmentatie en een grove huidstructuur tegengegaan worden.

Waar bestaat onze microneedling behandeling uit?

De microneedling behandeling in onze salon in Rotterdam bestaat uit het grondig reinigen van de huid, het peelen en vervolgens het needlen van de huid. Tijdens de behandeling worden er extra werkstoffen toegevoegd, zoals vitamine C of hyaluronzuur. Dit zorgt voor een stevigere, gladdere en strakkere huid.

De voordelen van microneedling

Microneedling biedt grote voordelen voor de conditie van jouw huid. Deze behandeling is een niet-chirurgische behandeling. De zogenoemde derma-pen zorgt ervoor dat de huid een minimale beschadiging oploopt, en kan herstellen zonder dat de huid ontstoken raakt. Het belangrijkste resultaat is dat de behandeling zorgt voor vertraging én vermindering van huidveroudering. Een microneedling behandeling is zo populair juist omdat het zoveel voordelen kent, deze zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Littekens (eventueel opgelopen door acne) worden minder zichtbaar;
  • Microneedling is veilig toepasbaar op alle soorten huidtypes;
  • De bovenste laag van de huid blijft intact, dus de behandeling heeft een relatief korte hersteltijd.

Welk resultaat mag ik verwachten?

Direct na de eerste microneedling behandeling heeft je huid op je gezicht een betere doorbloeding. Dit resulteert in een gladdere en frissere uitstraling van de huid. Onder andere de rode gloed op je huid zal verminderen, en pigmentvlekken door UV-straling zullen afnemen. De aanmaak van collageen en elastine in de huid zorgt voor een verbeterde huidstructuur. Hierdoor zal de huid op je gezicht ook weerbaarder en soepeler aanvoelen.

skin-microneedling

Is een microneedling behandeling pijnlijk en onveilig?

Bij microneedling worden er dus continu kleine gaatjes in de huid geprikt. Dit idee schrikt veel mensen af. Toch zal de behandeling niet veel pijn doen. Afhankelijk van je pijngrens kan het wel enigszins onaangenaam aanvoelen. Ook is de plek van de behandeling een belangrijke factor. Waar het bot vlak onder de huid zit, zoals bijvoorbeeld op je voorhoofd, zal een behandeling gevoeliger zijn.

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Bij MAY Beauty Concept adviseren we om een microneedling behandeling in kuur verband één keer in de vier weken toe te passen. Om daarna het resultaat te behouden is het goed om één keer in de zes tot acht weken opnieuw een behandeling te nemen. Wanneer je bij ons in de salon komt zullen wij een uitgebreid advies geven aan de hand van jouw huidtype.

Welke nazorg is er nodig na een behandeling?

Bij microneedling is er geen specifieke nazorg nodig. Dit komt omdat na een microneedling behandeling de beschermende functie van de huid niet aangetast is. Na de behandeling kan de huid 24 tot 48 uur rood zijn en mag je 24 uur niet sporten. Ook adviseren wij speciale after-care producten om het herstelproces van de huid te versnellen en in balans te houden.

Prijzen microneedling behandeling in Rotterdam

Als je bij onze behandelingen een microneedling treatment hebt geboekt gebruiken wij alleen het best mogelijke: de producten van Nimue Skin Technology en Forlle’d. Dit is de ultieme manier om collageen te stimuleren. Deze behandeling vermindert huidveroudering, acne littekens, ongewenste pigmentatie en een grove huidstructuur. Microneedling zit verwerkt in verschillende gezichtsbehandelingen die wij aanbieden, hierdoor verschillen de prijzen.

Keuzestress?

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke behandeling voor jouw huid van toepassing is. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de signature treatment welke voor jou geschikt is.

may